2/01/2020

 
 
냉이 나물 (Seasoned shepherd's purse)
한식 (Korean Cuisine)






























 




냉이 나물 (Seasoned shepherd's purse)
한식 (Korean Cuisine)



(A).냉이    4 C


(B)

   소금    1 t.s.

(C) 고추장    1 T.S.
   고추가루    1 t.s.
   간장     ½ t.s.
   다진 마늘    ½  T.S.
   다진 파    1 T.S.
   매실액    1 T.S.
   깨소금     2t.s.

(D) 참기름    ½ T.S.





1.냉이는 깨끗이 다듬고, 여러번 물에 헹군 후 다시 한번
   깨끗이 다금어 준다.

 
2. 다듬은 냉이는 물로 깨끗이 씻어 건져 낸다.
3. 냄비에 물을 끓이며 소금 1 t.s. 넣아 준다.

 4. 냉이는 뿌리 쪽을 모두 모아 뿌리 쪽부터 데친다.
    부드러운 냉이는 30 동안, 커다린 뿌리는 1 분 정도 데친다.
    그리고 모두를 넣고 1 분간 끓여 데쳐 낸다.

5. 냉이는 건져 내어 찬물에 헹군 후, 물기를  꼭 짜준다.
    냉이는 3-4 번 크게 잘라 준다.

6. 그릇에  (C) 재료를 넣고 양념장을 만든다.
 
7. 냉이를 넣고 잘 무쳐 준다.


8. 마지막에 참기름을 넣고 한번 더 무쳐 준다.

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Seasoned shepherd's purse (냉이 나물
Korean Cuisine (한식)



(A) 4 C    shepherd's purse

(B) water
    1 t.s.   salt

(C) 1 T.S.   red pepper paste
   1 t.s.   red pepper powder

   ½ t.s.   soy sauce
   ½  T.S.   minced garlic
   1 T.S.   diced green onions
   1 T.S.   ume extract
   2 t.s.   sesame seeds

(D) ½ T.S.   sesame oil

 

1.Clean shepherd's purse and wash it in water several times
   and clean it again.

2. Rinse one more time with water and strain it.

3. Boil water in a large pot and add salt.

4. Root of shepherd's purse purses has a tough texture; therefore, 
   hold all the of roots of shepherd's purse and put the root 
   side into the boiling water for 1 minute and makes it soft.
   Put every part of the  shepherd’s purse into the boiling water 
   and blanch it for 1 more minute.

5. Rinse with cold water, strain it and squeeze it to remove 
   all water.   Cut it 3-4 times.

6. Put ingredients (C) in a bowl and mix well.

7. Add shepherd's purse and mix well by hand.

8. Add sesame oil and sesame seeds and mix well one more time.


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 





 

 
 

 
 
Shepherd's Purse (냉이)





















                   




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