Spicy Red Pepper powder Seasoning
다대기 / Da Dae Gi [Da Dae Gi] (=다진 양념) 만들기
Spicy Red Pepper powder Seasoning
고추가루 2컵
마늘 1 큰술
생강 ½ 큰술
멸치 다시 육수 ½ 컵
소고기 육수 ½ 컵
소금 1 작은술
(Optional: 깨소금 1 큰술)
같이 섞어 병에 넣어 보관 한다.
아주 편한 방법:
Ice Cube Tray에 한번 쓸 분량으로 나누어 놓고
얼린후에 떼어서 그릇에 넣고 냉동으로 보관한다.
설탕, 간장, 후추가루, 참기름은 넣지 않는다.
다대기는 매운탕이나 순두부 찌개나 찌개를 만들때 넣어 쓴다.
겆절이를 무칠때 써도 좋다.
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Da Dae Gi / 다대기 [Da Dae Gi] (=다진 양념) 만들기
Spicy Red Pepper powder Seasoning
2 C red pepper powder
2 T.S. mashed garlic
½ T.S. mashed ginger
½ C fish stock
½ C beef stock
1 t.s. salt
(Optional: 1 T.S. sesame seed)
Mix all together well.
Do not add sugar, soy sauce, black pepper, or sesame oil.
Easy way:
Divide spicy sauce in
Ice Cube Tray, and freeze it.
After frozen, separate the cubes and store in a plastic container in the freezer.
Use this sauce when you make Hot fish stew (=MaeUn Tang), Spicy Soft Tofu.
Also when you marinate vegetables, or Add it to Beef Soup.
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